Equine Belastbaarheid Onderzoek

Als Equine Bewegingsanalist bied ik een uitgebreide beoordeling van het fysieke en neurologische systeem van je paard. Dit onderzoek, ook wel een assessment genoemd, omvat verschillende stappen en technieken om een goed inzicht te krijgen in de belastbaarheid van je paard. Hier volgt een overzicht van wat je kunt verwachten:

 

Wat houdt het assessment in?

1. Observatie in stand:

   - Hierbij observeer ik het paard terwijl het stil staat om te letten op houding, balans, en eventuele asymmetrieën.

 

2. Palpatie:

   - Door het lichaam van het paard te palperen, voel ik naar spierspanning, eventuele pijnpunten, zwellingen, en andere afwijkingen.

 

3. Bewegingsanalyse:

   - Het paard wordt in beweging geobserveerd, zowel in stap als in draf. Ik analyseer de gang, coördinatie, en eventuele onregelmatigheden.

 

4. Mobilisatietesten:

   - Dit omvat het testen van de bewegingsvrijheid van de gewrichten door middel van specifieke oefeningen en bewegingen.

 

5. Neurologische testen:

   - Hierbij worden reflexen, coördinatie en spierresponsen gecontroleerd om neurologische gezondheid te beoordelen.

 

Conclusie en Advies

Op basis van de bevindingen uit het assessment zal ik een gedetailleerde conclusie en advies opstellen. Dit kan helpen bij het identificeren van oorzaken van specifieke problemen zoals:

 

- Moeilijkheden met bepaalde oefeningen

- Ongewenst gedrag

- Twijfels over de belastbaarheid van het paard

 

Bespreking van de Uitslag

Na het assessment plannen we een Zoom-sessie waarin ik de resultaten met je bespreek. Tijdens deze sessie leg ik mijn bevindingen uit en geef ik advies over hoe je de training kunt aanpassen om beter aan te sluiten bij de fysieke en neurologische toestand van je paard. Dit advies kan een belangrijke basis vormen voor je verdere training, omdat je dan precies weet wat je van je paard kunt vragen en welke delen van het lichaam extra aandacht nodig hebben.

 

Over Mij

Ik ben afgestudeerd als Equine Bewegingsanalist aan de opleiding The Horse Gait Analysis bij Equinestudies van Zefanja Vermeulen.

Met deze achtergrond en expertise ben ik goed uitgerust om jouw paard te helpen optimaal te presteren en gezond te blijven.

 

Neem contact met mij op om een assessment in te plannen of voor meer informatie over mijn diensten.

 

Kosten: €125,00 incl. BTW excl. voorrijkosten