Part 5

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 13:38

IK ZIE IK ZIE... EN NU ZIE JIJ HET OOK!

Op de 1e afbeelding staat Guusje lekker te snoozen. Prima zo toch? 

Deze foto is afgelopen zomer gemaakt. Ze staat hier in haar mooie maar o zo confronterende zomervacht. Als je kijkt hoef je niet heel erg je best te doen om te zien dat er best wat lijnen te zien zijn op haar lichaam. Deze lijnen wil je echt niet zien. Dit zijn allemaal lijnen die vertellen wat er in het lichaam gaande is.

Op foto 2 heb ik de lijnen gemarkeerd, hieronder de uitleg:

1. Je ziet hier een carpus rug. Een carpus rug is een indicator voor gescheurde psaos of problemen in de knie. Wat vroeger bij Guusje veel gebeurde was dat zij uitgleed, de “lompe” acties. Beide opties zijn mogelijk. Dit zie je niet als er geen problemen zijn.

2. Hier zie je meerdere gehypertrofeerde spieren in de schouder. Dit komt door overbelasting.

3. Belijning op de buik, nee dit zijn geen mooie gespierde buiklijnen. De buiklijn geeft aan dat de spier nodig is om het lichaam te helpen ondersteunen omdat er problemen zijn op biomechanisch gebied. Ook in part 1 van Guusje's Story was dit al zichtbaar.

4. Zichtbare lijn van de vliegenspier, deze kan in de zomer “overwerkt” zijn door de vele vliegen. Wel is dit een aandachtspunt, want waarom is dit paard meer overprikkelt en moet deze spier meer werken dan bij de andere paarden? 5. De lijnen in de tensor fascia latea wijst o.a. naar knie problemen. Ook zie je hier lijnen op de plek van de superficial gluteal.

Op de 3e foto zie je dat Guusje zo wel voor als achter onderstandig staat. Ze houd haar hoofd hoger dan wat normaal is, je ziet ook dat haar hals gespannen is. Als je naar de zwarte pijl kijkt zie je dat haar gewicht naar voren valt. Dit is o.a. een verklaring waarom haar voorhand wordt overbelast. Tegelijk zegt het ook dat haar achterhand niet juist functioneert. Dit heeft te maken met de 2 systemen (thoracic sling en pelvic sling) die elkaar horen aan te vullen. De thoracic sling (systeem in de voorhand), deze wordt overbelast. De pelvic sling (systeem in de achterhand), deze lijkt niet zijn werk te doen.

Wat een hoop informatie al hea? En dit is nog maar het begin!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.