Part 4

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 13:34

HOUD HET DAN NOOIT OP?!

Dat is iets wat ik me regelmatig heb afgevraagd en wat ik tot op heden nog steeds doe. Guusje begon allerlei mankementen te krijgen. Rotstraal waar niet tegenop te behandelen was, mok, hoefzweren, hoefbevangen en meerdere malen de voor symptomen ervan zoals kloppende slagader in haar kootholte en warme hoeven. Ook een verstopping in haar darm (dit keer haar endeldarm) en pollenallergie/astma mogen we ook niet vergeten in het lijstje...
Daarnaast verdenken we haar ook op insuline resistentie, nee ik heb dit niet getest. Ik had dit kunnen doen, maar goed dan was ik weer een hoop geld kwijt en ik kan niks meer in haar management of in haar huisvesting aanpassen wat goed zal zijn voor een insuline resistent paard, want simpel weg ik heb die juiste management en huisvesting daarop al. Naast dat moet het paard ook nuchter zijn als er voor insuline resistentie bloed word geprikt. Ook dit geeft een hoop stress dat ik Guusje gewoon weg niet aan wil doen, ook door haar mentale conditie. Medicatie is er ook niet voor een insuline resistent paard, dus de afweging tussen wel of niet was een vrij simpel besluit voor mij.
Geen uitslag, geen stress en het behandelplan blijft (IR of niet) hetzelfde.
Wat in dit hele verhaal dan wel een meevaller was, was dat Guusje KPU negatief is getest. Nou in ieder geval één dingetje waar ik me dan toch geen zorgen over hoef te maken 
Jullie merken ook aan op de manier waarop ik dit stuk schrijf, dat het echt behoorlijk zwaar is om Guusje zo te managen dat ze "oke" blijft. Dit is natuurlijk weer een hele hoop informatie dat laat blijken dat het ook van binnen niet goed zit. Al deze lichamelijke klachten komen door een slecht werkend immuunsysteem.
Samen met continue overprikkeling van het zenuwstelsel is het heel moeilijk hier tegenop te boksen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk oké wat nu? In mijn hoofd lijstjes afvink of ik wel of geen actie moet ondernemen, veranderingen moet aanbrengen in de paddock, in het management of in haar voeding. Dit is dus voor zowel Guus als voor mij een behoorlijke uitputtingsslag. Guus zelf heeft geen stem, ik ben haar stem. Net zoals elke eigenaar de stem van zijn paard is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.