Part 8

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 05:59

Het is genoeg

Guus gaat eigenlijk op geen één vlak lekker. Als we kijken naar mentaal, immuun en haar fysieke systemen. Op een gegeven moment kom je als eigenaar op een punt dat je een besluit moet nemen.

Het moeilijk van dit besluit vond ik dat Guusje niet dood -en dood ziek was/is. En ja in de zomer rende ze nog vrolijk haar rondje, deed haar bokkensprongen en had ze haar levendige momenten. Ik vind het daarom zo belangrijk dat ik haar verhaal kan vertellen dat ik haar graag op de dissectietafel wou hebben. In januari 2024 was er plek.

En ondanks dat dit een mega lange sleur erheen is geweest denk ik dat zowel zij als ik deze 4 maanden nodig hebben gehad om te kunnen accepteren wat er ging gebeuren.

Maar ook voor mij om te zien dat dit al weer de 2e winter is waar ze op achteruit gaat. Guusje werd zonder aanleiding voor de kerst weer hoefbevangen. Ik heb haar meteen op pijnstillers en ontstekingsremmers gezet. Naast dat ben ik met haar gaan wandelen. Door het wandelen komt de doorbloeding in de hoef opgang. En niet wandelen van even een stukje stevig door wandelen van een paar kilometer, nee op haar eigen tempo naar de voorkant van het terrein als ze achterstond en weer terug. Het was best bijzonder om te zien, want tijdens het wandelen zat ergens in de tijd heen een wisselwerking waardoor opeens een stuk vlotter, kwam er weer wat leven in haar gezicht en eigenlijk met nog geen week liep ze weer zo goed als voor haar normaal.

Natuurlijk was mijn angst wel dat als dit niet zou opknappen, Guus misschien eerder zou moeten gaan, want ook ik ben me ervan bewust dat je een hoefbevangen paard niet op de trailer zet en wil haar niet onnodig pijn laten lijden.

Naast dat dit gebeurde was het ook nodig om haar een deken op te doen en dat voor een 7 jarige merrie, dat hoort gewoon niet.

Guus is zo mooi en zo krachtig, toch zie ik dat zei het nu ook oké vind. Genoeg is genoeg. Dat laat ze mij nu ook zien. Dus die 4 maanden waren de juiste 4 maanden die wij samen nog nodig hadden dit te samen te accepteren en de extra bevestigingen van elkaar te krijgen.

Ik hou van je Guusjeđź’š

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.