Anders nog iets?

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 16:11

Dag 4/7 Anders nog iets?

Ja zeker!
Naast jaren ervaring, een prachtige studie en de kennis die ik al bezit vind ik het erg belangrijk mezelf te blijven bijscholen en te ontwikkelen. De paarden van nu blijven ook niet stil staan, dus dat moeten wij ook maar niet doen.
Ook voor dit jaar heb ik weer leuke cursussen op de planning staan en een opleiding die ik ga starten:
🌻Equinestudies cursus Hersenwerk
🌻Equinestudies cursus Fascia Release basis
🌻Equinestudies cursus medical taping basis
🌻Paard & Landschap masterclass natuur in de paardentuin
🌻FecTest mestonderzoek praktijk vervolg
🌻Equinestudies cursus Fascia Release masterclass
🌻Equinestudies cursus Medical taping masterclass I & II
🌻Equinestudies cursus Trainingsplan en ondersteunende oefeningen
🌻Paardeniriscopie opleiding Paardeniriscopist
Het is een hele waslijst, maar wat heb ik er gigantisch veel zin in!

Eerder ben ik de opleiding als volleerd revalidatie therapeut gestart, ik merkte dat dit niet was wat ik wou, mijn visie anders was en heb deze dan ook beëindigd. Ik ben ervan overtuigd dat we paarden kunnen ondersteunen, ze het wat comfortabeler kunnen maken en deze preventief kunnen behandelen. Vandaar dat het stukje bodyworker me wel blijft trekken, maar ze ook daadwerkelijk beter maken? Nee dat geloof ik niet, het lichaam laat niet voor niks deze klachten zien, vaak zit er dan ook (permanente) schade binnenin. Helemaal niks doen is ook geen optie.
Wat zou ik dan wel doen? Alles begint bij de basis en daar valt bij mij onder: huisvesting, management en juiste voeding. Wanneer dit op orde is kunnen we verder gaan kijken, want als de basis goed is krijgt het lichaam ook de ruimte om zich beter te houden.
Vind ik therapeuten overbodig? Nee dat absoluut niet. Alleen paarden behandelen terwijl de basis niet op orde is is voor mij wel overbodig. Net zoals bij mensen werkt een fysio behandeling alleen als je daarna of oefeningen blijft doen en/of je houding verbeterd. Dit kan je dus met een juiste huisvesting, management en goede voeding voor het paard realiseren.
Heb ik spijt dat ik deze opleiding ben begonnen? Nee dat zeker niet, soms moet je dingen doen om erachter te komen waar je nou echt voor staat en wat jouw richting is. Onderzoeken en knopen doorhakken, soms ook de wat minder leuke.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.